Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де можна продавати алкоголь у години, заборонені місцевими радами – ДПС

Реклама

Суб'єкти господарювання мають право здійснювати продаж підакцизних товарів (алкогольних напоїв) для споживачів в інший час, ніж визначений для продажу сільськими, селищними та міськими радами час доби в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці, виключно у закладах ресторанного господарства за умови дотримання вимог частини дев'ятої статті 15-3 Закону № 481. Про це йдеться в ІПК ДПС України № 7/ІПК/99-00-07-05-02-06 від 13.01.2022 р.

Відповідно до частини дев'ятої статті 15-3 Закону № 481 сільські, селищні та міські ради в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб'єктами господарювання (у тому числі іноземними суб'єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) (крім закладів ресторанного господарства) у визначений рішенням таких органів час доби.

Згідно з ДСТУ 4281:2004 "Заклади ресторанного господарства. Кваліфікація" ресторанне господарство - вид економічної діяльності суб'єктів господарської діяльності відносно задоволення потреб споживачів у харчуванні з організуванням дозвілля або без нього. Суб'єкти господарської діяльності здійснюють діяльність у ресторанному господарстві через заклади ресторанного господарства.

Зокрема, заклад ресторанного господарства - організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність: виробляє і (або) доготовляє, продає і організує споживання продукції власного виробництва і закупних товарів, може організувати дозвілля споживачів.

Пошук відповідей на ситуації з бухгалтерського обліку займає багато часу? Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини