Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роздрібна торгівля ФОП пальним в каністрах, пивом та столовими винами: чи потрібні РРО та облік товарних запасів

Реклама

ДПС роз'яснила, чи повинні ФОП - платники ЄП 2-3 груп вести облік товарних запасів та застосовувати РРО та/або ПРРО у разі роздрібної торгівлі лише ПММ в ємностях до 20 літрів, пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин.

ФОП - платники ЄП 1-3 групи - не платники ПДВ, які проводять розрахункові операції при реалізації лише паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів, пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин зобов'язані застосовувати РРО та/або ПРРО, але не зобов'язані вести облік товарних запасів.

Однак ФОП - платники ЄП, які зареєстровані платниками ПДВ, за тих же умов зобов'язані застосовувати РРО та/або ПРРО та зобов'язані вести облік товарних запасів.

Водночас треба зважати, що такі розрахункові операції проводять з використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а для столових вин із зазначенням цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини