Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли ФОП на загальній системі остаточно сплачують ЄСВ за 2021 рік

Реклама

Податківці пояснили, як та в який термін проводити остаточний розрахунок із ЄСВ для ФОП на загальній системі, якщо ЄСВ сплачують поквартально, а термін подання Додатка ЄСВ 1 у складі податкової декларації - 9 лютого.

Суми ЄСВ, сплачені ФОП на загальній системі упродовж року (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня звітного року, та до 20 січня року, наступного за звітним роком), враховують при остаточному розрахунку за календарний рік згідно з даними зазначеними у декларації та за результатами перевірок діяльності таких осіб, які призвели до збільшення або зменшення розміру доходу, який підлягає оподаткуванню ПДФО. При цьому враховують кількість місяців, протягом яких така особа отримувала дохід (прибуток).

ФОП формують та подають додаток ЄСВ 1 "Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" за звітний період, що дорівнює календарному року - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, тобто до 9 лютого (пп. 2 п. 6 розділу І Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859, з врахуванням п. 177.11 ПКУ).

Термін сплати зобов'язань, визначених ФОП на загальній системі оподаткування у Додатку ЄСВ 1 настає в день подання цього додатка, тому ЄСВ необхідно сплатити до дати його подання включно.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.04.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини