Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як реєструють касира для програмного РРО – інформація від ДПС

Реклама

В ГУ ДПС в Одеській області нагадали, що суб'єкт господарювання може проводити розрахункові операції на програмному РРО (далі - ПРРО) самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів).

Особа може проводити розрахункові операції на ПРРО з використанням електронного підпису такої особи/електронної печатки суб'єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО, але після внесення даних про сертифікати до Реєстру програмних РРО і за умови дійсності відповідного сертифіката відкритого ключа.

При цьому розрахункові операції на ПРРО можуть проводити лише ті особи, сертифікати електронних підписів та/або печаток яких внесені до Реєстру щодо такого ПРРО.

Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, які використовують ПРРО, вносять до Реєстру ПРРО на підставі поданих в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО. Для цього передбачено електронні форми повідомлень J1391802/F1391802.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини