Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП – загальносистемник торгує підакцизною продукцією: як вносять залишки товарів до форми обліку

Реклама

Податківці розглянули звернення ФОП на загальній системі, який реалізує підакцизні товари, щодо першого запису про залишки товарів у формі обліку.

Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затверджений наказом Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496 (далі - Порядок № 496).

Опис залишку товарів на початок обліку складають в довільній формі та вказують інформацію про: найменування товарів, наявних у такої ФОП на дату набуття ним обов'язку щодо ведення обліку товарних запасів, кількості таких товарів (із зазначенням одиниці виміру) та їх вартості, самостійно визначеної ФОП (абз. 4 п. 2 розділу І Порядок № 496).

Для ФОП, в яких виникає обов'язок щодо ведення обліку товарних запасів, перший запис відображає інформацію про залишки товарів, наявних у такої ФОП на дату набуття ним обов'язку щодо ведення обліку товарних запасів.

Тому перший запис про залишки товарів ФОП на загальній системі, який торгує підакцизними товарами, вносить до Форми обліку на підставі самостійно визначеної ФОП вартості товару, тобто за цінами реалізації.

Джерело: ІПК ДПС від 21.01.2022 р. № 79/ІПК/99-00-07-05-01-06.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини