Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ виявила махінації із касовими апаратами на суму 200 млн грн

Реклама

В Службі безпеки України повідомили про викриття багатомільйонної схеми ухиляння від сплати податків українським суб'єктом господарювання.

Сума необлікованих операцій зловмисників за останні півтора року становить щонайменше 200 млн грн (за попередніми оцінками,).

Незаконна мінімізація податків передбачала махінації із касовими апаратами. ІТ-фахівці налаштували їх так, аби вони не відправляли дані про частину проведених операцій до ДПС.

Такі "модифіковані" касові апарати встановили на низці торгівельних центрів, які здійснюють продаж підакцизних товарів, зокрема алкогольних виробів.

В ході слідства задокументовано факти придбання товарів і отримання чеків від розрахункових операцій, відомості про які ДПС не отримувала. Тож на ці операції не нараховувався акциз.

Водночас дані про реальні обсяги операцій передавали на підконтрольні фігурантам злочинної оборудки сервери на території України та за кордоном.

Під час обшуків на території Київської та Дніпропетровської областей було виявлено і вилучено:

- "модифіковані" касові апарати та сфальсифіковані фіскальні документи;

- комп'ютери та інші матеріали із доказами протиправної діяльності.

Кримінального провадження розпочато за ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини