Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на зміни у перевірках заявленого бюджетного відшкодування ПДВ

Реклама

В ГУ ДПС у Київській області відмітили, що Законом № 1914 передбачені зміни в частині перевірок заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ.

Зокрема, п. 44.5 ПКУ визначені дії при втраті, пошкодженні або достроковому знищенні документів. Передбачено строк для надання письмового повідомлення про факт втрати документів (із наданням оформлених відповідно до законодавства документів, підтверджуючих настання події, що призвела до такої втрати, пошкодження або дострокового знищення документів) і встановлена вимога про подальше їх відновлення упродовж визначеного терміну. За загальним правилом, дотримання платником податків такої процедури - передумова неможливості перевірок, що в свою чергу виступає підставою перенести строки перевірок до дати відновлення та надання документів до перевірки.

Також виключена можливість застосування зазначеного перенесення строків у випадку документальних перевірок заявленого до відшкодування з бюджету та від'ємного значення ПДВ (тобто перевірок, які передбачені положеннями ст. 200 НКУ).

Отже, при втраті, пошкодженні або достроковому знищенні документів, які є предметом перевірки, платник податків повинен повідомити про це податкові органи і здійснити дії по їх відновленню. Проте на терміни перевірки, якщо вона розпочнеться до моменту відновлення, це не вплине. Якщо відновлені документи не буде надано на запит контролюючого органу, то вважатиметься, що вони відсутні.

Користуйтеся в роботі публікацією "Бюджетне відшкодування з ПДВ: яку суму та в які строки повертають".

Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини