Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ДПС бере на облік ФОПів, які вдруге за рік зареєструвались у держреєстратора

Реклама

Податківці пояснили, як беруть на облік ФОП, яка протягом року вдруге зареєструвалася у держреєстратора, але у органах ДПС ще не була знята з обліку.

Дата зняття з обліку ФОП відповідає даті отримання відомостей про держреєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП.

Після держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у органах ДПС як фізична особа - платник податків, яка отримувала доходи від підприємницької діяльності. Така фізична особа повинна провести остаточні розрахунки з податків від підприємницької діяльності.

Якщо після держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа повторно реєструється як підприємець за новим місцем проживання (місцезнаходженням), що обслуговується іншим органом ДПС, то процедури, визначені пп. 6 п. 11.18 розділу XI Порядку № 1588, завершуються у органі ДПС за новим місцем проживання (місцезнаходженням).

Взяття на облік ФОП, яка протягом року вдруге зареєструвалася у держреєстратора, але у органах ДПС ще не була знята з обліку, не припиняє її зобов'язань по забезпеченню остаточних розрахунків з податків від підприємницької діяльності за її першою реєстрацією.

Тому, незалежно від того, що процедура зняття з обліку ФОП в органах ДПС не завершена, але упродовж року такий платник вдруге зареєструвався у держреєстратора, то беруть його на облік органи ДПС за основним місцем обліку у день отримання відомостей з ЄДР щодо ФОП та проводиться датою внесення даних до Реєстру самозайнятих осіб.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини