Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін може дозволити не використовувати РРО у селищах

Реклама

На сьогоднішньому засіданні Кабміну, серед іншого, має бути розглянутий проект постанови КМУ «Про внесення змін до переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій». Йдеться про внесення змін до Постанови № 1336.

Як ми вже повідомляли, раніше уряд звільнив підприємців, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій. Ця норма запрацювала 01.01.2022 та передбачає, що від обов'язкового застосування РРО звільняються суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами (крім підакцизних товарів), при умові не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (1 млн 085 тисяч 500 грн). Це виключення не застосовують, якщо:

  • одночасно здійснюється реалізація підакцизної продукції;

  • одночасно здійснюється дистанційна торгівля;

  • сільською радою прийнято рішення про обов'язкове застосування РРО.

Проект, винесений на розгляд КМУ, пропонує застосовувати ці норми і щодо господарської діяльності на територіях селищ. Більш детальніше про новацію розповімо після ухвалення відповідного акту урядом.

Безліч завдань бухгалтера - єдина ІТ-платформа LIGA360. Знаходьте та аналізуйте законодавство з бухгалтерського обліку, читайте аналітику, отримуйте алгоритми дій в щоденних ситуаціях. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини