Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як сплачувати ЄСВ, якщо голова фермерського господарства одночасно є членом іншого фермерського господарства

Реклама

Податківці відповіли на запитання члена фермерського господарства, котрий виконує обов'язки голови цього ж господарства, а також який перебуває на обліку в органі ДПС як член іншого фермерського господарства та сплачує за себе ЄСВ.

Висновки ДПС:

1. Якщо голова фермерського господарства, зареєстрованого як юридична особа, є членом іншого господарства, про що зазначено в Статуті того господарства, та не належить до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, то він зобов'язаний стати на облік у органах ДПС як платник ЄСВ і сплачувати ЄСВ за себе у порядку, встановленому Законом про ЄСВ для членів фермерського господарства.

Коли ж член фермерського господарства, зареєстрованого як юридична особа, є одночасно членом іншого фермерського господарства, яке також зареєстроване як юридична особа, то базою нарахування ЄСВ виступає сума отриманого ним доходу (прибутку) від діяльності у зазначених фермерських господарствах.

2. Дохід, який розподіляють між членами фермерського господарства пропорційно до трудового внеску кожного з них становить базу нарахування ЄСВ на загальних підставах. При цьому член фермерського господарства нараховує та сплачує ЄСВ у звітному кварталі, в якому проведено нарахування такого доходу.

3. Фізична особа може бути взята в органі ДПС на облік платником ЄСВ як член лише одного фермерського господарства. Зазначена особа сплачує ЄСВ як член одного фермерського господарства.

Джерело: ІПК ДПС від 25.01.2022 р. № 125/ІПК/99-00-04-03-03-06.

Маєте питання щодо ПДФО та ЕСВ? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини