Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємства самостійно встановлюють розмір добових та інших компенсацій для відряджень – Мінекономіки

Реклама

Умови встановлення і розміри компенсаційних виплат, в т. ч. і за період відрядження, підприємства визначають самостійно в колдоговорі або іншому локальному акті підприємства - наголошують в Мінекономіки у листі від 27.01.2022 р. № 4711-06/4121-01.

Саме так в міністерстві відреагували щодо того, який мінімальний розмір добових можна встановити госпрозрахунковим підприємствам, якщо із 01.01.2022 року для бюджетних закладів добові по Україні підвищено до 300 грн згідно постанови КМУ від 02.02.2011 р. № 98.

Мінекономіки стверджує, що оскільки дія Постанови № 98 поширюється лише на органи держвлади, підприємства, установи та організації, що повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, то госпрозрахункові підприємства питання стосовно відряджень мають врегулювати самостійно.

Щодо роз'яснень, наданих листом Мінсоцполітики від 21.12.2016 р. № 1732/0/101-16/28, то в міністерстві відзначили, що листи розглядають конкретні ситуації та питання, порушені у конкретних зверненнях і не є нормативно-правовими актами, а мають інформаційно-рекомендаційний характер.

В цьому листі міститься висновок, що розмір добових не може бути нижчим, ніж встановлено Постановою № 98.

Зразок Положення про службові відрядження підприємства віднайдете у статті за посиланням.

Спробуйте рішення LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини