Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який норматив відрахування частини чистого прибутку за 2021 рік держпідприємствами

Реклама

Госптовариства, у статутному капіталі яких 100% акцій (часток) належать державі, та госптовариства, 100% акцій (часток) яких належать госптовариствам, частка держави в яких становить 100%, які не прийняли рішення про нарахування дивідендів до 1 травня року, що настає за звітним, сплачують до держбюджету частину чистого прибутку на держчастку в розмірі, визначеному базовими нормативами, установленими на відповідний рік, але не менше 90%, до 1 липня року, що настає за звітним.

Про це нагадали в ГУ ДПС у м. Києві.

Тож госптовариства, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, у разі неприйняття до 1 травня 2022 року рішення про нарахування дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності за 2021 рік, повинні до 1 липня 2022 року сплатити до держбюджету частину чистого прибутку (доходу) за нормативом відрахування не менше 90% частки чистого прибутку, що належить державі.

Вказаний порядок сплати до бюджету частини чистого прибутку за 2021 рік встановлений ст. 20 Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" від 02.12.2021 р. № 1928-IX.

Ознайомтеся із публікацією "Держдивідендний" розрахунок - 2021: як звітують підприємства держкомсектору".

Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини