Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може єдинник другої групи здавати в суборенду нерухомість

Реклама

Податківці пояснили, чи може ФОП, яка надає в суборенду житлові приміщення та/або нежитлові приміщення, застосовувати другу групу платників ЄП.

Види діяльності та умови, при яких суб'єкти господарювання не можуть бути платниками ЄП 1-3 груп наведені у п. 291.5 ПКУ.

Не можуть бути платниками ЄП 1-3 груп ФОП, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 400 кв. м, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 900 кв. м (пп. 291.5.3 ПКУ).

Тож ФОП, яка надає в суборенду житлові приміщення лише до 400 кв. м (включно) та/або нежитлове приміщення до 900 кв. м (включно), має право застосовувати другу групу платників ЄП за умови здавання таких приміщень в суборенду платникам ЄП та/або населенню.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини