Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

18 лютого завершується термін сплати авансових внесків для ФОП – платників єдиного податку І та ІІ груп

Реклама

18 лютого 2022 року - гранична дата сплати авансових внесків з єдиного податку ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ групи, за лютий 2022 року. Про це нагадали в ГУ ДПС у Київській області.

Платники єдиного податку І та ІІ груп сплачують єдиний податок авансовими внесками не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця (п. 295.1 ПКУ).

Вони можуть сплатити єдиний податок авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Авансові внески для платників єдиного податку І і ІІ груп нараховує орган ДПС на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

Сплачують єдиний податок платники І і ІІ груп за місцем податкової адреси.

До того ж платники єдиного податку І і ІІ груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини