Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи завіряти роздруківки квитанцій при оплаті через Приват24 при поданні документів на податкову знижку

Реклама

Податківці пояснили, чи завіряти печаткою банку роздруковану електронну квитанцію, в т. ч. якщо у полі "рахунок платника" наявні лише перші та останні чотири цифри рахунка, або надавати інші розрахункові документи з для підтвердження понесених витрат при реалізації права на податкову знижку, якщо сплачували через банківський сервіс "Інтернет-банкінг" (Приват 24, Ощад 24 та інші).

До податкової знижки включають фактичні витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача)), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (пп. 166.2.1 ПКУ).

Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надають разом з річною податковою декларацією про майновий стан і доходи (далі - податкова декларація), а оригінали цих документів не надсилають органу ДПС, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого ПКУ.

Коли відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, тоді платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа (пп. 166.2.2 ПКУ).

При розрахунках за допомогою систем "клієнт-банк", "клієнт-Інтернет-банк" застосовують електронні розрахункові документи. Якщо це передбачено договором між банком та клієнтом, то використання клієнтом системи не виключає можливе оброблення банком документів клієнта на паперових носіях (п. 10.5 глави 10 Інструкції № 22).

Тому, якщо оплату провели через банківський сервіс "Інтернет-банкінг" (Приват 24, Ощад 24 та інші), то роздрукована електронна квитанція, яка містить обов'язкові реквізити електронного розрахункового документа уважається підтвердним документом при реалізації ним права на податкову знижку, та печаткою банку її не завіряють.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини