Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМДА інформуватиме про рішення столиці із запровадження надзвичайного стану

Реклама

Про особливості запровадження надзвичайного стану в столиці та коли він може бути запроваджений розповів мер Києва під час термінового онлайн-брифінгу.

Це стало реакцією на рішення РНБО про запровадження надзвичайного стану на всій території України. Воно стосується і міста Києва.

Якщо рішення підтримає ВРУ і воно буде ухвалене і вступить в дію, то що це означає?

1. На територіях областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА/КМДА.

2. Буде встановлений посилений контроль в'їздів та виїздів із території міст та областей.

3. Може обмежуватись рух транспортних засобів та їхній огляд.

4. Буде заборона на масові заходи.

5. Заборонені мітинги та можуть бути інші обмежувальні заходи.

"Комендантську годину на територіях областей та міст не запроваджуватимуть до ухвалення окремого рішення", - підкреслив Віталій Кличко.

Такж міська влада знаходиться на постійному зв'язку з начальниками регіонального управління Сил Територіальної оборони ЗСУ та командувачем сил ТерОборони. Всі потреби ТерОборони будуть вирішувати в оперативному режимі. Найближчим часом будуть організовані та проведені Навчальні збори резервістів у батальйонах і бригадах ТерОборони. Ці навчання будуть проводитися протягом 30 днів.

Всі необхідні рішення та заходи з впровадження надзвичайного стану в столиці ухвалить оперативний штаб міста Києва, який збереться після відповідного рішення ВРУ. Всю інформацію місто оприлюднюватиме оперативно на офіційних ресурсах міської влади.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень - скористайтеся комплексним рішенням LIGA360. Спробуйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини