Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який порядок оскарження рішень ДПС у період воєнного стану

Реклама

ДПС з огляду на військову агресію Російської Федерації проти України та запровадженням воєнного стану в Україні, повідомила порядок дій у зв'язку з неможливістю своєчасного подання скарги про перегляд рішень контролюючих органів.

Строки подання скарги на податкове повідомлення-рішення або будь-яке інше рішення контролюючого органу можуть бути продовжені за правилами і на підставах, визначених п. 102.6 ПКУ.

Верховною Рада 03.03.2022 прийняла Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану" (далі - Закон), яким установлено, що тимчасово на період до припинення або скасування воєнного стану на території України для платників податків та контролюючих органів зупиняється перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Закон готується на підпис Президенту України. Зважаючи на це, у період із 24.02.2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України буде зупинено перебіг строків щодо оскарження рішень контролюючих органів, встановлених ст. 56 ПКУ, та/або щодо скарг платників податків, які не розглянуті станом на 24.02.2022 року. Таке зупинення не породжує будь-яких наслідків, передбачених ст. 56 ПКУ.

Друзі, наголошуємо, що всі рішення та системи LIGA360 працюють у штатному, стабільному режимі.

Кожен може безкоштовно переглянути головні документи та новини країни у LIGA360:

- новини країни та галузі у єдині інформаційні стрічці з персональним налаштуванням

- нормативно-правову інформацію, понад 150 000 основних документів, в модулі Право України. Крім того, для всіх доступні такі розділи інформації - Правова картина дня, Законопроекти, Законодавчі новації.

- судові рішення - біля 100 000 000 документів;

- інформація про юридичних та фізичних осіб, а також їх на моніторинг.

Нагадуємо, доступ до зазначених вище документів та функціоналів - вільний у LIGA360, достатньо лише зареєструватись у рішенні за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини