Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Розмитнення товарів першої необхідності проводитимуть за спрощеною процедурою у період воєнного стану

Реклама

Мінфін повідомив про прийняття Урядом постанови від 09.03.2022 р. № 236, яка визначила порядок митного оформлення окремих товарів, що ввозяться на митну територію України у період дії воєнного стану.

До такого переліку включили:

- лікарські засоби;

- медичні вироби;

- окремі групи продуктів харчування;

- товари критичного імпорту, перелік яких затверджено постановою КМУ від 24.02.2022 р. № 153;

- товари, визначені списком товарів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному контролю.

Дана постанова окреслила можливі варіанти митного оформлення товарів, що імпортуються на митну територію України, які дозволять українським компаніям використати найоптимальніший шлях для їх декларування у період дії воєнного стану, не порушуючи при цьому функціонал митних, податкових та банківських установ.

Окрім можливості митного оформлення безпосередньо на кордоні або у будь-якому митному органі за загальною процедурою, декларанти зможуть скористатися спрощеним варіантом митного оформлення за попередньою митною декларацією без доставки товарів до термінального комплексу митниці.

Митні органи зможуть відстрочити сплату митних платежів за спрощеною процедурою із застосуванням такої попередньої митної декларації. Це стосуватиметься товарів першої необхідності для потреб держави, перелік яких визначено Урядом.

Держмитслужба уповноважена невідкладно забезпечити доопрацювання своїх програмних комплексів, у тому числі автоматизованої системи управління ризиками, з метою забезпечення можливості випуску товарів у спрощеному режимі.

Друзі, наголошуємо, що всі рішення та системи LIGA360 працюють у штатному, стабільному режимі.

Кожен може безкоштовно переглянути головні документи та новини країни у LIGA360:

- новини країни та галузі у єдині інформаційні стрічці з персональним налаштуванням

- нормативно-правову інформацію, понад 150 000 основних документів, в модулі Право України. Крім того, для всіх доступні такі розділи інформації - Правова картина дня, Законопроекти, Законодавчі новації.

- судові рішення - біля 100 000 000 документів;

- інформація про юридичних та фізичних осіб, а також їх на моніторинг.

Нагадуємо, доступ до зазначених вище документів та функціоналів - вільний у LIGA360, достатньо лише зареєструватись у рішенні за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини