Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна у зв’язку із бойовими діями видати "на руки" трудові книжки працівникам

Реклама

Законодавство про працю наразі не передбачає обов'язок роботодавця зберігати трудові книжки працівників - констатують в Держпраці.

Так в службі відреагували на питання, що у зв'язку із ситуацією в Україні працівники на підприємстві вимагають видати на руки трудові книжки.

Включити до реєстру застрахованих осіб відсутні відомості про трудову діяльність працівників повинні протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" на підставі відомостей, поданих страхувальником або застрахованою особою.

Після завершення цих робіт наявні трудові книжки видаються працівникам особисто під підпис.

Тож, якщо роботи по включенню відсутніх відомостей про трудову діяльність працівників до реєстру застрахованих осіб не завершені, відсутні підстави для видачі трудових книжок працівникам. Проте працівник завжди має можливість одержати завірену належним чином копію трудової книжки або витяг із неї.

В умовах воєнного стану LIGA ZAKON надає експертну підтримку бізнесам. Запитай наших фахівців щодо кадрових, юридичних та бухгалтерських питань. Направляй запитання у Telegram.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини