Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки та НАДС пояснили умови оплати праці в умовах воєнного стану

Реклама

НАДС спільно з Мінекономіки підготували роз`яснення щодо оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, в умовах воєнного стану.

Воно містить пояснення щодо оплату праці під час виконання роботи у штатному режимі або дистанційно, а також щодо оплати праці на час простою.

Під час воєнного стану працівники можуть виконувати завдання у штатному режимі або за межами робочого приміщення, адміністративної будівлі (дистанційно). Порядок і підстави дистанційної роботи передбачено законодавством про працю та законодавством з питань державної служби.

Тому законодавством визначено достатньо гнучкий спосіб виконання завдань за межами робочого місця (адмінбудівлі), проте основна умова - своєчасне виконання завдань за посадою.

В таких випадках оплата праці здійснюється є повному обсязі відповідно до законодавства.

У випадку відсутності організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, оголошується простій щодо окремих працівників або структурних підрозділів (ст. 34 КЗпП).

В такому разі відповідно до ст. 113 КЗпП, з урахуванням норм постанови КМУ від 07.03.2022 р. № 221 керівник державного органу, органу місцевого самоврядування. підприємства, установи або організації, що фінансується або дотується з бюджету, до припинення чи скасування воєнного стану в Україні в межах фонду зарплати, передбаченого у кошторисі, може самостійно визначати розмір оплати часу простою працівників, але не нижче від 2/3 тарифної ставки встановленого працівникові тарифного розряду (посадового окладу).

Також Урядом прийняв постанову КМУ від 04.03.2022 р. № 199. якою встановлено виплату у розмірі 6500 грн для тих, хто втратив роботу (можливість працювати).

Оперативно про головне від LIGA ZAKON. Отримай доступ до регулярних оновлень аналітики, новин та НПА. Знай як діяти бізнесу в умовах воєнного стану.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини