Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При перетині кордону з сумою понад 10 тисяч євро слід надати підтвердні документи — постанова НБУ

Реклама

З метою запобігання виведення капіталу за кордон, а також із урахуванням комунікації з відповідними органами державної влади Національний банк повернув вимогу щодо надання підтвердних документів під час переміщення валютних цінностей за кордон вартістю вище 10 тис. євро (в еквіваленті). Такими документам можуть бути, зокрема, документи про зняття готівки з власних рахунків або про придбання банківських металів.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ від 13.03.2022 р. №51 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18" і діють із 13 березня 2022 року.

Нагадаємо, що громадяни, як і раніше, мають декларувати валютні цінності, вартість яких перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті), під час їхнього переміщення за кордон. Ця вимога не змінювалася.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини