Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС призупинила розгляд звернень та надання податкових консультацій, які не стосуються воєнного стану

Реклама

ДПС та її територіальні органи тимчасово призупинили надавати відповіді на звернення підприємств, установ та організацій, звернення громадян, звернення платників податків про надання індивідуальних податкових консультацій, запити на інформацію, що не стосуються правового режиму воєнного стану, військової діяльності, надання медичної допомоги, евакуації населення тощо.

Це пов'язано із Законом № 2118, який змінив положення пп. 69.9 підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ, відповідно до якого для платників податків та контролюючих органів зупиняється перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

Розглядатимуть звернення та надаватимуть індивідуальні податкові консультація й відповіді на запити на інформацію після припинення або скасування воєнного стану на території України.

Джерело: прес-служба ДПС.

Постав запитання експертам LIGA ZAKON про бізнес-діяльність в умовах воєнного стану. Кадрові й бухгалтерські питання, сплата податків, чи релокація бізнесу - дізнайся як діяти за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини