Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсутній зв'язок між ПРРО та фіскальним сервером: як проводити операції на період воєнного стану

Реклама

Податківці відповіли, як у період відсутності зв'язку між ПРРО та фіскальним сервером органу ДПС проводити розрахункові операції в режимі офлайн під час воєнного стану.

На період відсутності зв'язку між ПРРО та фіскальним сервером органу ДПС проводять розрахункові операції в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 годин, із створенням електронних розрахункових документів, яким присвоюють фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером органу ДПС (ст. 5 Закону про РРО).

Суб'єкт господарювання може використовувати фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером органу ДПС, не більше 168 годин протягом календарного місяця. Використовувати ПРРО у період відсутності зв'язку між ПРРО та фіскальним сервером без отриманого в органі ДПС діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером, заборонено.

Проте на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану або обставин непереборної сили розрахункові операції, які здійснюються в режимі офлайн та використання фіскальних номерів із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером органу ДПС, можуть здійснюватися з перевищенням встановлених строків.

Для цього Законом № 2120 внесли зміни до Закону про РРО.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.20 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини