Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доступні кредити від держави під 0% до 60 млн можуть отримати підприємства під час воєнного стану

Реклама

Уряд розширив можливості програми "Доступні кредити "5-7-9%" - повідомляє Мінекономіки.

Кредит може отримати будь-який бізнес протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення 0%. Після цього періоду кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

"Строк кредитування за програмою "5-7-9" залежатиме від цільового призначення коштів. На реалізацію інвестиційного проекту та на рефінансування заборгованості кредит надається щонайбільше на 5 років. Для фінансування оборотного капіталу - на 3 роки" - наголосила Перша віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України.

Уряд також розширив перелік інструментів, які дозволять банкам надавати кредити в рамках програми "5-7-9%" у разі нестачі забезпечення. Експортно-кредитне агентство зможе страхувати кредити підприємців-експортерів, що значно спростить їм доступ до дешевого фінансування.

Окрім того, зняті обмеження щодо участі в програмі.

"Відтепер кредит зможе отримати будь-яка українська компанія (де кінцевими бенефіціарами з часткою понад 50% є українці). Водночас не зможуть взяти кредит підприємства, учасником або кінцевим бенефіціаром яких є громадяни держави-агресора або ж особи, які належали до терористичних організацій. Крім того, обмеження розміру допустимої державної допомоги, який може отримати підприємець, не буде застосовуватись у період дії воєнного стану. Раніше таке обмеження діяло в силу закону", - заявила Перша віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України.

Кадрові й бухгалтерські питання, сплата податків, чи релокація бізнесу - дізнайтеся як діяти від експертів LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини