Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужба розповіла про альтернативу в ситуації, коли закінчується стрічка для друку паперових чеків

Реклама

При продажу товару продавець зобов'язаний видати споживачеві розрахунковий документ встановленої форми. Такими є вимоги Закону України "Про захист прав споживачів" - нагадує Держпродспоживслужба.

Однак в умовах війни від суб'єктів господарювання з окремих регіонів України надходить інформація щодо обмежених запасів стрічки для касових апаратів, яку використовують для друку розрахункових документів.

Тож за відсутності технічної можливості друку розрахункового документа, суб'єктом господарювання можуть надсилатися електронні розрахункові документи на наданий споживачем абонентський номер чи адресу електронної пошти.

Також суб'єкт господарювання може відтворити на дисплеї програмного РРО QR-код, що дає змогу споживачеві здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому містяться.

Аби уникнути та запобігти конфліктним ситуаціям рекомендують суб'єктам господарювання своєчасно доводити інформацію щодо форм видачі розрахункових документів шляхом її розміщення на видному і доступному для споживачів місці.

Підтримуємо український бізнес у воєнний час - LIGA360 продовжує надавати корисну інформацію та аналітику. Читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини