Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС повідомила про податковий аудит в період воєнного стану

Реклама

Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану для платників податків та органів ДПС зупиняється перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на орган ДПС.

Відповідні норма закріплена із 07.03.2022 року Законом № 2118-IX, який доповнив пп. 69.9 підрозділу 10 розділу XX “Перехідні положення” ПКУ.

Тож, у період з 24.02.2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України зупинено перебіг строків щодо оскарження рішень контролюючих органів, встановлених ст. 56 ПКУ, та/або щодо скарг платників податків, які не розглянуті станом на 24.02.2022 року. Таке зупинення не породжує будь-яких наслідків, передбачених ст. 56 ПКУ.

Також зупинені документальні, фактичні та камеральні перевірки, які були розпочаті до 24 лютого 2022 року та не були завершеними, на період по останній день календарного місяця (включно) у якому завершиться дія воєнного стану. Таке зупинення перериває термін перевірки та не потребує прийняття будь-яких додаткових рішень контролюючим органом.

Документальні, фактичні та камеральні перевірки, які мали розпочатися у період з 24 лютого 2022 року та не були розпочаті, переносяться на період по останній день календарного місяця (включно) у якому завершиться дія воєнного стану.

Джерело: повідомлення Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Додатково ознайомтеся із публікацією "Під час війни контролери не прийдуть - усі перевірки призупинено".

Найважливіші питання для бізнесу під час війни: організація господарської діяльності, персонал, податки, звітність, мито тощо. Все це і багато іншого в аналітичному проекті від LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини