Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Добровольчі формування територіальних громад: за які кошти фінансують

Реклама

Фінансування та матеріально-технічне забезпечення національного спротиву здійснюють за рахунок і в межах коштів Держбюджету України, місцевих бюджетів, а також з інших не заборонених законодавством України джерел, що передбачає ст. 23 Закону України "Про основи національного спротиву" 16.07.2021 р. № 1702-IX.

Видатки на рух опору належать до таємних видатків Держбюджету України, які виділяють Міноборони України окремим напрямом на утримання Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Забезпечують добровольчі формування територіальних громад індивідуальною штатною зброєю та боєприпасами до неї в загальній системі забезпечення ЗСУ.

Закупівлі товарів, робіт і послуг для потреб руху опору становлять держтаємницю і здійснюються за процедурами, встановленими законом для оборонних закупівель.

В умовах воєнного стану або для заходів загальної мобілізації та з метою відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України органи місцевого самоврядування або військові адміністрації можуть приймати рішення про перерахування коштів з місцевих бюджетів до державного бюджету, а також, як виняток, спрямувати залишки коштів за субвенціями з держбюджету місцевим бюджетам, збережених на рахунках місцевих бюджетів станом на 1 січня 2022 року, на заходи територіальної оборони.

В переліку видатків другої черги, за якими здійснюють платежі Казначейство за дорученням клієнтів, зокрема, є видатки на заходи і програми з ЗСУ та підрозділів територіальної оборони.

Джерело: роз'яснення Мінрозвитку громад "Фінансування добровольчих формувань територіальних громад".

Тимчасовий безкоштовний доступ LIGA360 для органів влади, судів, прокуратур та армії! Замовляйте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини