Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд прийняв зміни в строках повторного огляду МСЕК для осіб з інвалідністю

Реклама

Кабмін прийняв нову постанову від 30.03.2022 р. № 390, якою регламентовано строки повторного огляду МСЕК осіб з інвалідністю та продовження строку дії деяких медичних документів в умовах воєнного стану.

Передбачено, що повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк після припинення або скасування воєнного стану, але не пізніше 6 місяців після його припинення або скасування за умови неможливості направлення:

- осіб з інвалідністю та осіб, яким встановлено ступінь втрати професійної працездатності (у відсотках), лікарсько-консультативною комісією на медико-соціальну експертизу;

-дітей з інвалідністю лікарем до лікарсько-консультативної комісії.

Водночас інвалідність та ступінь втрати професійної працездатності (у відсотках) продовжують до останнього числа 6-ого місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану, якщо раніше не буде проведено повторний огляд.

Якщо в індивідуальній програмі реабілітації особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю встановлений строк повторного огляду, що припав на період дії воєнного стану на території України, та в особи з інвалідністю відсутня можливість пройти МСЕК, а в дитини з інвалідністю - ЛКК закладу охорони здоров'я, їх індивідуальна програма реабілітації продовжується до останнього числа 6-ого місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану, якщо раніше не буде проведено повторний огляд і не отримано відповідну індивідуальну програму реабілітації.

Також встановлено, що МСЕК або ЛКК під час чергового огляду особи з інвалідністю чи дитини з інвалідністю за зверненням реабілітаційної установи або у порядку нагляду за виконанням індивідуальної програми переглядає реабілітаційні заходи, передбачені індивідуальною програмою, та за результатами їх перегляду коригує індивідуальну програму або складає нову індивідуальну програму.

Кадрові й бухгалтерські питання, сплата податків, чи релокація бізнесу - дізнайтеся як діяти від експертів LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини