Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи до 51000 грн за порушення заборони торгувати алкоголем під час воєнного стану — законопроект

Реклама

У Верховній Раді 6 квітня 2022 р. було зареєстровано законопроєкт № 7261 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів та порушення заборони торгівлі окремими видами товарів в умовах воєнного або надзвичайного стану".

Він передбачає внесення змін до ст. 204-1 Кримінального кодексу України, які передбачають, що за торгівлю алкогольними напоями на територіях, де запроваджено воєнний чи надзвичайний стан, в порушення встановлених обмежень або заборони торгівлі такими товарами - каратимуть штрафом 1000 до 3000 НМДГ (від 17000 грн до 51000 грн) або громадськими роботами на строк від 100 до 240 годин.

Якщо ж таке поручення буде вчинено повторно або за попередньою змовою групи осіб, покарання буде суворішим - штраф від 3000 до 8000 НМДГ (від 51000 грн до 136000 грн) або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Також мають доповнити ст. 204 Кримінального кодексу України, встановивши кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією товарів, знарядь виробництва та сировини за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (алкогольних напоїв, тютюну, палива) в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Читайте також:

- "Можливі варіанти звільнення працівників у період воєнного стану";

- "Працівник у складі тероборони: як оформити".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини