Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У разі несплати підприємцем ЄСВ страховий стаж не буде нараховуватися — ДПС

Реклама

Нагадаємо, що у період дії воєнного стану ФОПам дозволили за себе не сплачувати ЄСВ. Так, Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2120-IX говорить, що ФОПи ожуть не нараховувати ЄСВ за себе. Ця норма стартує з 1 березня 2022 року і припиняє дію через рік після закінчення воєнного стану. Однак ця норма говорить лише про право платника, а не звільненням його від нарахування внеску. Про це на брифінгу зазначила заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата.

При цьому, звернула увагу, що у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде.

Водночас варто врахувати, що на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування за несплату ЄСВ платникам не будуть нараховуватися штрафні санкції та пеня.

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини