Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перехід із загальної на спрощену систему упродовж року: коли звітувати з плати за землю

Реклама

Головне управління ДПС у Львівській області відповіло, яку податкову декларацію з плати за землю (в частині земельного податку) та у які строки повинна подати юрособа у разі переходу протягом року з загальної системи на спрощену системи оподаткування (єдиний податок) або відмови від спрощеної системи оподаткування.

Якщо юрособа, яка в установлені строки подала річну податкову декларацію з плати за землю, приймає рішення про перехід у поточному році з загальної на спрощену систему оподаткування, то така особа повинна подати відповідному органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки упродовж 20 календарних днів місяця, що настає за звітним, уточнюючу податкову декларацію на зменшення податкового зобов'язання із земельного податку, починаючи з місяця переходу на спрощену систему оподаткування.

Коли ж юрособа - платник єдиного податку упродовж року відмовляється від спрощеної системи, то така особа зобов'язана сплачувати земельний податок з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи у зв'язку з переходом на загальну систему, та подати упродовж 20 календарних днів місяця, що настає за звітним, звітну податкову декларацію з плати за землю (на поточний рік або щомісяця) відповідному органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки.

Користуйтесь публікаціями:

- «На орендованій земділянці бойові дії: чи сплачувати плату за землю»;

- «Орендна плата за земельну ділянку під час воєнного стану».

Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - передплачуй видання прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини