Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який перелік доходів юрособи-єдинника за новою ставкою 2% на період воєнного стану

Реклама

Юрособа на єдиному податку третьої групи, яка використовує особливе оподаткування (ставка 2%) на період воєнного, надзвичайного стану на території України визначає дохід у відповідності до ст. 292 ПКУ. На цей звертають увагу в Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

Доходід платника єдиного податку - юридичної особи - будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ.

У разі продажу основних засобів юридичними особами - платниками єдиного податку дохід визначають як суму коштів, отриманих від продажу таких основних засобів (п. 292.2 ПКУ).

До суми доходу платника єдиного податку включають вартість безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг).

Також до доходу платника єдиного податку третьої групи, який є платником ПДВ, за звітний період включають кредиторську заборгованість, за якою минув строк позовної давності.

До суми доходу платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи) за звітний період відносять вартість реалізованих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг), за які отримана попередня оплата (аванс) у період перебування на загальній системі.

При наданні послуг, виконанні робіт за договорами доручення, комісії, транспортного експедирування або за агентськими договорами доходом є сума отриманої винагороди повіреного, агента (п. 292.4 ПКE).

Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - передплачуй видання прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини