Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митну декларацію для ввезення гуманітарки можна подати в паперовій або електронній формі

Реклама

Особи, які ввозять в Україну гуманітарну допомогу, можуть створити електронну декларацію в Особистому кабінеті на Єдиному державному інформаційному веб порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» (https://cabinet.customs.gov.ua). Їм необхідно ідентифікуватися за допомогою КЕП або, наприклад, BankID.

В Особистому кабінеті декларант використовує посилання «ДЕКЛАРАЦІЯ НА ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ» розділу «Громадянам». В формі, яка відкриється, можна створити нову декларацію (кнопка «Додати»), а також знайти серед раніше поданих декларацій.

Після заповнення декларації (створеної з чистого листа або шляхом копіювання раніше поданої) необхідно натиснути на кнопку «Подати декларацію» внизу форми. За наявності помилок при заповненні декларації їх список буде візуалізовано, а подати декларацію не буде можливо до їх виправлення.

За відсутності помилок декларація буде прийнята в інформаційну систему Держмитслужби з присвоєнням їй унікального електронного ідентифікатора (УЕІ) декларації, який представляє собою невелике ціле число, яке розпочинається на 00, наприклад, 00555. Саме цей ідентифікатор необхідно буде повідомити на митниці. Крім того, декларант може роздрукувати подану декларацію, але це не є обов`язковим - при відсутності роздруківки у перевізника вона буде роздрукована митником.

Митне оформлення завершують проставленням митником особистої номерної печатки на роздруківці електронної декларації (так само, як це відбувається у випадку паперової декларації).

Відповідні зміни в постанову КМУ «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану» від 01.03.2022 р. № 174 внесені постановами КМУ від 01.04.2022 р. № 396 та від 06.04.2022 р. № 409.

Джерело: повідомлення Держмитслужби.

Скористайся спеціальними добірками LIGA360 про воєнний стан. Щодня ми доповнюємо матеріали для бізнесу: господарська діяльність, звітність і податки, ЗЕД і мито, виплати, акциз і ліцензії, власність в умовах воєнного стану тощо. Спробуй LIGA360 на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини