Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливий увести простій за однією із посад внутрішнього сумісництва – Держпраці

Реклама

В Головному управлінні Держпраці в Одеській області відповіли на ситуацію, коли особа обіймає посади за внутрішнім сумісництвом, чи можна на одну з них ввести простій, а на іншу - повну оплату за виконану роботу.

Наголошено, що простій - це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами, які визначені ч. 1 ст. 34 КЗпП.

При цьому в законодавстві не передбачені обмеження введення простою на одному або кількох посад одного працівника. Введення простою повинно бути обумовлене обставинами, визначеними у ч. 1 ст. 34 КЗпП.

На час простою не з вини працівника оформлюють акт простою (фіксують причини, які зумовили призупинення роботи) та наказ роботодавця.

Якщо простій має цілодобовий (тижневий) характер, то роботодавець повинен у наказі обумовити необхідність присутності або відсутності працівника на роботі. Така позиція викладена у листі Мінсоцполітики від 23.10.2007 р. № 257/06/187-07.

Також читайте публікацію «Нарахування премії в періоді простою: чи є заборони».

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини