Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платникам податків розширили можливості для переходу на єдиний податок третьої групи за ставкою 2% — ДПС

Реклама

Як ми вже повідомляли, Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків у період воєнного, надзвичайного стану» від 01.04.2022 р. № 2173-IX (далі - Закон № 2173-IX) вніс низку змін у ПКУ на час воєнного стану в країні.

Зокрема, зміни були внесені до п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Тож у ДПС повідомили, що зазначеним Законом № 2173-IX скасовано обмеження щодо обсягу доходу для платників єдиного податку третьої групи за ставкою 2%.

Крім того, Закон № 2173-IX надає можливість зареєструватись платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2% поряд з суб'єктами господарювання, які здійснюють роздрібний продаж паливно-мастильними матеріалами в ємностях до 20 літрів, суб'єктам господарювання, які займаються роздрібною торгівлею підакцизними товарами, здійсненням видобування підземних та поверхневих вод підприємствами, які надають послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Про інші податкові зміни для платників податків, які Законом № 2173-IX було внесено в ПКУ, читайте за посиланням.

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини