Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як визначати граничний обсяг доходу ФОПам-єдинникам 3-ї групи, які протягом року будуть на ставках 5% та 2%

Реклама

Податківці надали інформацію для платників ІІІ групи, що сплачували єдиний податок до 31.03.2022 р. за ставкою 5%, а з 01 квітня 2022 року - сплачують його за ставкою 2%. Вони наголосили, що з першого дня місяця, наступного за місяцем припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану такі платники податків повертаються знову на сплату єдиного податку за ставкою 5% з дотриманням обмеження в обсязі доходу. Тобто за період перебування на єдиному податку за ставкою 5% обмеження одержаного протягом календарного року становить 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (не більше 7585500 грн).

При цьому контролери наголосили, що для повернення до попередніх ставок єдиного податку (системи оподаткування) після закінчення воєнного стану не потрібно подавати заяви.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини