Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ розповіло про працевлаштування внутрішньо переміщених медпрацівників

Реклама

МОЗ повідомило, що врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України.

Адже через активні бойові дії та/або окупацію населених пунктів, де мешкали медпрацівники, а також через пошкодження чи повну руйнацію медзакладів, в яких вони працювали, медпрацівники вимушені змінювати місце роботи.

Тимчасове залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров'я врегульоване наказом МОЗ «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України» від 04.03.2022 р. № 414.

Робочий час медпрацівника обліковують у закладі, до якого його направили. Надалі ці дані спрямовують до закладу за основним місцем роботи і після чого медпрацівник отримує зарплату.

Працевлаштування медичних працівників із числа внутрішньо переміщених осіб може здійснюватися й за сумісництвом, якщо є наявні вакансії.

Кадрові й бухгалтерські питання, сплата податків, чи релокація бізнесу - дізнайтеся як діяти від експертів LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини