Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП – єдинники сплачують земельний податок у разі припинення госпдіяльності

Реклама

Головне управління ДПС у Вінницькій області відповіло, чи сплачувати земельний податок, якщо ФОП - платник ЄП-власник земельного паю припинив господарську діяльність.

Платників ЄП звільняють від сплати земельного податку за земельні ділянки, які використовуються платниками ЄП 1-3 груп для господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, яке знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування) та платниками ЄП 4-ої групи для сільськогосподарського товаровиробництва (пп. 4 п. 297.1 ПКУ).

Тож у разі припиненні господарської діяльності, ФОП не використовує у підприємницькій діяльності свої земельні ділянки. Тож не виконуються умови, які звільняють платника ЄП від сплати земельного податку. Тоді сплата земельного податку здійснюється на загальних підставах.

Користуйтеся порадами зі статтей:

- Земельний податок: нарахування та сплата у 2022 році;

- Земельний податок: платники, пільги та порядок обчислення.

Зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини