Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оштрафують податківці у разі відмови в проведенні розрахунків банківськими картками — ДПС

Реклама

Контролери нагадали, що Закон № 2120-IX вніс зміни до п. 1 ч. 1 ст. 255 КУпАП, зокрема, встановивши, що уповноважені особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, та його територіальних органів мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення у справах про адміністративні правопорушення вчинені, зокрема, за ст. 163-15 КУпАП.

Нагадаємо, що ст. 163-15 КУпАП перебачає, що за порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів передбачено накладення штрафу на ФОПа, посадових осіб юрособи від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700грн до 3400 грн).

Якщо особа, яку уже карали за таке порушення протягом року, вчинить вдруге його, то штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 грн до 17000 грн).
Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 2022В розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини