Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінінтеграції оновило перелік громад в зонах бойових дій, окупації або оточенні

Реклама

Мінреінтеграції наказом від 06.05.2022 р. № 85 затверджено оновлений перелік громад в зонах бойових дій, на тимчасово окупованих територіях та тих, що в оточенні.

Його використовують для призначення виплат від держави для внутрішньо переміщених осіб. Даний перелік не фіксований, тож міністерство його регулярно актуалізує..

Станом на 06.05.2022 року в оновлений перелік додали три громади Миколаївської області та одну громаду Запорізької області. Загалом до переліку ввійшли 7 областей: Дніпропетровська (2 громади), Донецька (66 громад), Запорізька (50 громад), Луганська (37 громад), Миколаївська (18 громад), Харківська (51громада) та Херсонська (49 громад).

Всі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Вказаний перелік формують за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Є три критерії, на які при цьому спираються:

- території, що є тимчасово окупованими;

- території, що знаходяться в оточенні (блокуванні);

- території, на яких ведуться активні бойові дії.

Якщо особа зареєструвалась у якійсь із зазначених областей, але громада відсутня у затвердженому переліку, то радять звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) та уточнити інформацію.

Джерело: повідомлення Мінреінтеграції.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз?ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини