Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін оновить порядку видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток

Реклама

На сайті ДПС з'явився проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та форми цієї довідки».

Автори документи вказують, що суть основних положень проєкту наказу полягають у приведенні у відповідність до норм чинного законодавства в частині запровадження порядку видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок та форми такої довідки.

Будуть затверджені нова форми довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та порядок її видачі. Процедуру звернення нерезидента до контролюючого органу удосконалять шляхом подання уніфікованої форми заяви.

Також забезпечать можливість подати заяву про видачу довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та отримати таку довідки не тільки в паперовій, а й в електронній формі.

Джерелом інформації для видачі довідки виступають дані додатків ПН до податкової декларації (розрахунків) з податку на прибуток підприємств, надані податковими агентами податкові розрахунки сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь нерезидентів, а також сум утриманого з них податку, або надані нерезидентом документи у разі самостійного нарахування і сплати податку.

Зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини