Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Волонтерським та неприбутковим організаціям пропонують податкові пільги

Реклама

Нардепи мають намір надати податкові пільги для підтримки волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Росії проти України.

Для цього до Ради внесли законопроект № 7364 від 10.05.2022 року, який пропонує зміни до ПКУ.

Серед ініціатив документу:

- виключити з оподатковуваного доходу волонтера доходи у вигляді витрат неприбуткової організації на проведення медичного огляду та вакцинації волонтера, інших лікувально-профілактичних заходів, безпосередньо пов'язаних з наданням волонтерської допомоги;

- визначити неоподатковуваними витрати неприбуткової організації чи установи на відрядження волонтера (на проїзд, оплату вартості проживання, витрат на харчування оплату телефонних розмов, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в'їзд, обов'язкове страхування, інші документально оформлені витрати);

- визначити можливість для надання допомоги фізичним особам, які постраждали чи можуть постраждати внаслідок збройної агресії, неприбутковими організаціями без порушення вимог податкового законодавства.

- не включати громадським та благодійним організаціям до розрахунку суми для реєстрації платником ПДВ операції з ввезення гуманітарної допомоги.

Як бухгалтеру автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини