Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оподаткування ПДВ міжнародних поштових відправлень — ДПС

Реклама

Ми уже повідомляли, що із 30 квітня 2022 р. завдяки Закону № 1998-IX поштові міжнародні поштові та експрес-відправлення вартістю до 150 євро звільнені від оподаткування ПДВ та митом.

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадало, що у разі ввезення товарів на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, шляхом закріплення, базою оподаткування ПДВ є частина їх митної вартості (для юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців) або частина їх сумарної фактурної вартості (для фізичних осіб), що перевищує еквівалент 150 євро.

При цьому встановлено можливість відстрочення сплати ПДВ - протягом 30 днів з дати оформлення тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини