Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий обов’язок для ФОПів-роботодавців та нововведення щодо звільнення працівників — зміни до КЗпП та інших законів

Реклама

На пленарному засіданні Верховної Ради України 12 травня 2022 року було прийнято закон (проєкт № 5266), який посилює захист прав працівників;

Ми вже повідомляли, що згідно цього закону ФОПів зобов'яжуть укладати колективні договори.

Закон передбачає також низку змін щодо запланованого масового звільнення працівників. Зокрема, уточнено положення законодавства у частині визначення ознак того, що є масовим вивільненням працівників з ініціативи роботодавця та як роботодавець повинен здійснювати повідомлення про масове вивільнення; а також щодо порядку проведення роботодавцем консультацій з профспілковими представниками перед масовими звільненнями працівників.

Крім цього, у чинне законодавство включать норми щодо недопущення дискримінації у сфері трудових правовідносин. Так, визначено, що саме не вважається дискримінацією у сфері праці та що є необґрунтованою відмовою у прийнятті на роботу, а також врегульовано окремі питання щодо недопущення дискримінації в оголошеннях з працевлаштування.

Як бухгалтеру та кадровику автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини