Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці нагадали зміни в обліку при наданні безповоротної фінансової допомоги

Реклама

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадало, що з 2022 року платники податку на прибуток підприємств зобов'язані збільшувати фінрезультат до оподаткування на суму безповоротної фінансової допомоги (безоплатно наданих товарів, робіт, послуг), перерахованої на користь інших платників податку на прибуток підприємств, які є пов'язаними особами. Зробити це потрібно у тому випадку, якщо:

- отримувач фіндопомоги задекларував від'ємне значення об'єкта оподаткування за податковий (звітний) рік, що передує року, в якому отримано таку безповоротну фінансову допомогу (безоплатно надані товари, роботи, послуги), та

- за умови, що така допомога була врахована у складі витрат при визначенні фінансового результату до оподаткування.

Отже, у разі якщо:

1) отримувачем безповоротної фінансової допомоги є інший платник податку на прибуток - пов'язана особа, і

2) така особа задекларувала від'ємне значення об'єкта оподаткування за податковий (звітний) рік, що передує року, в якому отримано таку безповоротну фінансову допомогу (безоплатно надані товари, роботи, послуги), а

3) надавач визнає в бухобліку витрати на суму наданої фіндопомоги у відповідному періоді, то платник податку на прибуток підприємств - надавач допомоги має збільшити фінансовий результат до оподаткування відповідного податкового (звітного) періоду на суму наданої допомоги.

Як бухгалтеру та кадровику автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини