Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як діяти, коли помилково подали податкову звітність – ДПС

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП пояснює, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності) платник податків самостійно виявляє помилки, які містить раніше подана ним податкова декларація, то він повинен надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (абз. 1 п. 50.1 ПКУ).

Тож, у випадку помилкового подання податкової звітності (подано звітність, яку взагалі не потрібно подавати або подано не до того контролюючого органу) треба:

- до закінчення граничного строку подання такої податкової звітності подати податкову звітність з ознакою «Звітна нова» та зменшити податкове зобов'язання;

- після граничного терміну подання такої податкової звітності та виникнення податкових зобов'язань подати податкову звітність з ознакою «Уточнююча» та зменшити податкове зобов'язання.

Також користуйтесь публікаціями:

- «Коригування ПК в умовах воєнного стану»;

- «Як виправити помилки у "прибутковій" декларації: головне».

Лише обрана інформація для бухгалтерів - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини