Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регулювання земельних відносин в умовах війни по-новому — що передбачає закон

Реклама

Верховна Рада 12 травня 2022 року прийняла в цілому законопроєкт №7289 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану". Наразі він переданий на підпис Президенту України.

Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг за допомогою сервісів SMS-маяк і SMS-маяк Земля. Завдяки їм можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача). Спробуйте і поставте свою нерухомість на контроль.

Законопроектом було запропоновано, зокрема, наступні зміни:

По-перше, оперативно надавати земельні ділянки державної, комунальної власності в оренду для розміщення виробничих потужностей підприємств, що переміщені (евакуйовані) із зони бойових дій, без проведення земельних торгів із жорсткими обмеженнями умов оренди. У такому випадку підприємства, яким будуть надавати ділянки у разі переміщення (евакуації) виробничих потужності із зони бойових дій, будуть визначатися спільним рішенням обласної військової адміністрації, з території якої переміщуються (евакуюються) виробничі потужності, та обласної військової адміністрації, на територію якої такі потужності переміщуються (евакуюються).

По-друге, будуть надаватися у постійне користування земельні ділянки комунальної власності для розміщення об'єктів з метою тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб виконавчим органом сільських, селищних, міських рад.

По-третє, протягом того періоду часу, коли функціонування Державного земельного кадастру призупинено, будуть діяти спеціальні правила реєстрації встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок районними військовими адміністраціями у Книзі реєстрації землеволодінь і землекористувань в умовах воєнного стану.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як бухгалтеру та кадровику автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини