Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують за зберігання пального без ліцензій в період воєнного стану – відповідь ДПС

Реклама

В Головному управлінні ДПС у м. Києві наголосили, що суб'єкт господарювання не має права зберігати пальне для власних потреб без наявної ліцензії у період воєнного стану.

За зберігання пального без наявності ліцензії штрафуватимуть у розмірі 500 тис. грн.

Водночас ліцензії на зберігання пального, за якими до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України або за наявності обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) не сплачено черговий платіж за ліцензію та/або закінчився термін її дії, вважаються діючими.

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Суб'єкти господарювання (у т.ч. ті, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) отримують ліцензії на право зберігання пального на кожне місце зберігання пального.

Ліцензію на право зберігання пального не отримують на місця зберігання пального, які використовуються:

- підприємствами, установами та організаціями, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;

- підприємствами, установами та організаціями системи державного резерву;

- суб'єктами господарювання для зберігання пального, яке споживається для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- та газовидобувних майданчиках, бурових платформах і яке не реалізується через місця роздрібної торгівлі.

Суб'єкт господарювання може зберігати пальне без ліцензії на право зберігання пального в місцях виробництва пального, місцях роздрібної або оптової торгівлі пальним, на які отримані відповідні ліцензії.

Також зберігання пального виключно у споживчій тарі до 5 літрів не потребує ліцензії.

Інших виключень щодо ліцензування зберігання пального Закон № 481 не містить.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини