Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАДС дало поради службам персоналу держорганів із добору кадрів під час війни

Реклама

НАДС опублікувало декілька порад, які повинні допомогти службам персоналу держорганів швидко та якісно організувати підбір та призначення на посади державної служби в період дії воєнного стану.

Їх підготовка пов'язана із нормами Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», який діє із 20.05.2022 року.

Наразі залишається відкритим питання для служб управління персоналом, які дії вони можуть здійснити, щоб максимально вчасно та якісно підібрати персонал на посади державної служби.

Все про воєнний стан для HR-фахівця й кадровика - у рішенні LIGA360. Питання працевлаштування й оплати праці під час війни, умови дистанційної роботи, зміни трудового законодавства. Отримай тематичні добірки за найбільш актуальними напрямками та слідкуй за оновленнями без проблем. Тільки сьогодні LIGA360:HR-менеджер надається зі знижкою 40%.

В НАДС радять зібрати інформацію про вакансії, які потребують термінового заповнення у держоргані, тобто про ті посади, без виконання обов'язків за якими функціонування органу у період дії воєнного стану стане неможливим. Рішення про їх заповнення приймає керівник держслужби або ж суб'єкт призначення.

Треба зважати, що заповнення посад має свої ризики, бо не має можливості скористатися усіма етапами конкурсу та оцінити знання, досвід та навички осіб, які виявили бажання стати держслужбовцями.

Тому потрібно продумати декілька моментів:

1) узгодити з безпосереднім керівником посадову інструкцію (якщо вона відсутня) та спільно підготувати опис вакансії;

2) визначити, у який спосіб поширюватиметься інформація про вакансію і за якими каналами комунікації підтримувати зв'язок з можливими претендентами на зайняття посади держслужби;

3) домовитися, яку інформацію необхідно отримати від претендента на зайняття посади держслужби та за якою формою. Можна запропонувати заповнити резюме довільної форми, або ж резюме встановленого зразка відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25.03.2016 р. № 246, або ж взагалі - надіслати заповнену особову картку встановленого зразка;

4) узгодити в який спосіб буде прийнято рішення про призначення. Наприклад, керівник держслужби або суб'єкт призначення, чи уповноважена ним особа може після ознайомлення з наданою інформацією, документами провести співбесіду, зокрема за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку, з декількома претендентами на зайняття посади держслужби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини