Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на правила уточнень в декларації з податку на нерухомість, якщо будівлю зруйновано

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП нагадало, що платники податку на нерухомість - юридичні особи самостійно обчислюють суму цього податку станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування Декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Декларація) з розбивкою річної суми рівними частками поквартально (пп. 266.7.5 ПКУ).

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

При цьому платник податку - юридична особа нараховує податок за об'єкт нерухомого майна, який було зруйновано/знищено, при наявності підтверджуючих документів щодо державної реєстрації припинення права власності на такий об'єкт нерухомого майна, за період з 1 січня звітного року до початку того місяця, в якому проведено таку державну реєстрацію.

Якщо державна реєстрація припинення права власності на об'єкт нерухомого майна відбулась не пізніше 20 лютого звітного року, а «Звітну» Декларацію подали, то до закінчення граничного терміну її подання платник податків - юридична особа подає Декларацію за типом «Звітна нова», а після його закінчення - «Уточнююча».

Також переглядайте статтю «Коли можна коригувати показники декларацій з податку на нерухомість і плати за землю».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини